logo

Veelgestelde vragen over het platform

 

ALGEMEEN

 

 • Ik heb me zojuist geregistreerd, hoe lang duurt het voordat mijn registratie in behandeling is genomen?

Op werkdagen tijdens kantooruren ontvangt u spoedig uw inloggegevens na registratie. Buiten deze tijden kan het langer duren (in ieder geval de eerstvolgende werkdag) omdat wij uw registratie moeten goedkeuren.

 

 • Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Kunnen jullie deze nogmaals opsturen?

Raadhuys beschikt niet over uw inloggegevens. Deze worden automatisch gegenereerd. Op de inlogpagina kunt u kiezen voor ‘Wachtwoord vergeten’ en uw e-mailadres invullen. Er wordt dan een nieuw wachtwoord naar u toe gemaild door het systeem.

 

 • Wat is de doorlooptijd?

Indien alle stukken compleet zijn, wordt het dossier inhoudelijk beoordeeld en ontvangt u binnen 5 werkdagen de inkomensverklaring, behoudens aanvullende vragen van de behandelend analist.

 

 • Welke documenten zijn er in eerste instantie nodig om het inkomen vast te stellen?

Hier vindt u een checklist. Het kan voorkomen dat tijdens het analyseren van uw cijfers, er nog aanvullende documenten benodigd blijken die niet op de checklist staan. Dit is afhankelijk van de analyse en niet op voorhand al aan te geven.

 

 • Ik weet nog niet voor welke geldverstrekker ik de inkomensverklaring nodig heb.

Elke geldverstrekker heeft haar eigen beleid opgesteld aan de inkomensverklaringen waar deze aan moeten voldoen. Indien de aanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is, dienen wij te weten op basis van welk beleid we de inkomensverklaring moeten opstellen voor u.

 

 

DE AANVRAAG

 

 • Ik heb een aanvraag gedaan, is deze ontvangen?

Er wordt altijd een automatische bevestigingsmail verstuurd naar het e-mailadres waarmee u heeft ingelogd. Wanneer u deze na enige tijd nog niet heeft ontvangen, kunt u contact met ons opnemen.

 

 • Wat houdt ‘externe toegang’ in?

U kunt als tussenpersoon uw klant externe toegang geven (bij ‘Bestaande klanten’) om zelf documenten of toelichtingen toe te laten voegen aan het dossier. Er worden dan inloggegevens verstuurd naar het e-mailadres wat in het aanvraagformulier (stap 1) is ingevuld. Indien u zelf als klant een aanvraag in heeft gediend (en niet via een tussenpersoon) dan hoeft u uzelf uiteraard geen externe toegang te geven.

 

 • Wie is de behandelaar van mijn dossier?

Wanneer het dossier is ingedeeld bij één van onze analisten, kunt u in het dashboard naar ‘Bestaande klanten’ gaan om in te zien bij welke analist het dossier ter behandeling staat.

 

 • Waar vind ik het klantnummer?

Nadat u heeft ingelogd, kunt u gaan naar ‘Bestaande klanten’. Hier vindt u  een overzicht van uw ingediende aanvraag/aanvragen. Aan de rechterkant kunt u op ‘Bekijken’ klikken, hier vindt u bovenaan het klantnummer.

 

 • Ik heb een mail gehad dat er extra informatie benodigd is, maar ik kan het bericht niet vinden op het platform?

Nadat u heeft ingelogd, kunt u gaan naar ‘Bestaande klanten’. Hier vindt u  een overzicht van uw ingediende aanvraag/aanvragen. Aan de rechterkant kunt u op ‘Bekijken’ klikken, dan komt u in het klantdossier. Bovenaan deze pagina vindt u dan het rappel bericht wat u open kan klikken. Daar staat altijd een datum- en tijdnotatie bij van wanneer het bericht is verstuurd door de analist.

 

 • Hoe kan ik de geldverstrekker wijzigen?

Nadat u heeft ingelogd, kunt u gaan naar ‘Bestaande klanten’. Hier vindt u  een overzicht van uw ingediende aanvraag/aanvragen. Aan de rechterkant kunt u op ‘Bekijken’ klikken, dan komt u in het klantdossier. Klik aan de rechterkant op de oranje knop ‘Basisgegevens bewerken’. Hier kunt u de geldverstrekker wijzigen.

 

 

BETALING

 

 • Moet ik vooraf aan de aanvraag betalen?

Nee, u hoeft niet vooraf te betalen. Wanneer de inkomensverklaring is afgerond, wordt er een betaallink gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Afhankelijk wat er in stap 3 van de aanvraag is gekozen, wordt de link gestuurd naar de hypotheekadviseur (aanvrager) of de klant zelf. De afgeronde inkomensverklaring wordt pas vrijgegeven wanneer de betaling via iDeal binnen is gekomen.

 

 • De inkomensverklaring is afgerond, maar nog niet betaald. Kan ik alvast de uitkomst van het inkomen te horen krijgen?

Raadhuys geeft het inkomen niet telefonisch of per e-mail door. Dit kunt u zodoende alleen lezen vanuit de inkomensverklaring wanneer deze is vrijgegeven.

 

 • Ik heb betaald, waar kan ik mijn rapport en factuur inzien?

De hoofdaanvrager kan het rapport en de factuur ten alle tijden downloaden via het platform. De betaler krijgt i.v.m. veiligheidsredenen alleen de mogelijkheid dit in te zien nadat de stappen van de betaling zijn doorlopen.

 

 • Ik heb / De klant heeft geen betaallink ontvangen?

Nadat u heeft ingelogd, kunt u gaan naar ‘Bestaande klanten’. Hier vindt u  een overzicht van uw ingediende aanvraag/aanvragen. Aan de rechterkant kunt u op ‘Bekijken’ klikken, dan komt u in het klantdossier. Hier ziet u het e-mailadres wat is opgegeven bij de aanvraag. U kunt op ‘Basisgegevens bewerken’ klikken om dit eventueel te corrigeren, u dient dan contact met ons op te nemen om de betaallink opnieuw toe te sturen.

 

menu
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl